Schurholz
2 19 6 1

Opinie o Schurholz

Ju

A jaka kasa bo chce złożyć cv

Kierownik
@Ju 06.11.2018 20:50

Wszystko zależy od Ciebie. Na start dużo , a potem tylko więcej jeśli jesteś zaangażowany i Tobie zależy .

Ty juz wiesz
@Ju 06.11.2018 20:50

Co Ci z 2 tys jak tam Ci w lozko nawet wejda . Daj spokoj

Ty juz wiesz

Nie polecam . Zdecydowanie . Towarzystwo paranoja, plotkary, kanciarze, dziwy jakich mało .. Brak słów

Jk

Kierownictwo to banda frajerow a zwłaszcza grubas

Kierownik
@Jk 12.10.2018 00:00

Pozdrawiam

Ty juz wiesz
@Jk 12.10.2018 00:00

hahahha

Alojzy

Stawki zależą od tego jakie masz znajomości :) ale dla obcych to minimum wymagane przez prawo. Oczywiście mogą Ci obiecać więcej ale później się wszystkiego wyprą. Co do opinii to nie zauważyłeś że nie można znaleźć opinie o niektórych firmach? Bo jest w nich ok i nikomu się nie chce pisać jak jest nudno i stabilnie. A w tej to folwark zwierzęcy od lipca 2015 postępujący obecnie w tempie logarytmicznym.

Kierownik
@Alojzy 26.09.2018 21:40

Każdy nowo zatrudniony pracownik dostaje pensje o kilkaset złotych większa niż minimum które jest ustalone przez państwo . Jest bardzo dużo dodatków na które pracujesz sam. Zapraszamy na rozmowę .

Przemysław
@Kierownik 14.11.2018 19:42

Pisząc o dodatkach, masz na myśli premie? Są wypłacane co miesiąc obligatoryjnie, czy uznaniowe za dobre wyniki? Znalazłem ogłoszenie na stanowisko elektryk. Czy jako pracownik firmy mógłbyś przybliżyć, jakie kwalifikacje należy mieć, żeby kandydować? Wymagane są uprawnienia SEP, a jeśli tak to, do ilu kilowatów?

Kierownik
Zweryfikowany użytkownik
@Przemysław 25.11.2018 14:42

Hej Wyślij do nas Swoje CV , napewno Ciebie zaprosimy na rozmowę i wszystkiego się dowiesz, podchodzimy indywidualnie do kandydatów . Wiedza pracownika i doświadczenie jest dla nas najważniejsze , jeśli brakuje do tego potwierdzenia uprawnieniami z chęcią je Tobie wyrobimy.

Kerad
@Przemysław 25.11.2018 14:42

Przeczytaj sobie styl wypowiedzi Pana kierownika i będziesz wiedział wszystko. Co to za firma :) Tak jak Ci napisał musisz mieć doświadczenie albo nie, certyfikaty również dobrze jak masz a jak nie to '' Tobie'' wyrobia. A tak naprawdę to są tak zdesperowani że wezmą każdego byle nie chciał dużo (czytaj normalnie na rynku"kasy. Obiecaja Ci szkolenie tylko nie będziesz miał od kogo się czegoś nauczyć bo ludzi, którzy byli fachowcami już nie ma. Twój przyszły przełożony to kolega kierownictwa zatrudniony za poprzedniego "słabego" kierownika który zbudował te firmę. Pracuje tam bo inni kandydaci rekrutowani przez kilka miesięcy "w tajemnicy" :) :) chcieli za dużo. Miał być - może jest Automatyk iem ale nie spodziewaj się że się od niego coś nauczysz bo nie odróżnia sterownika PLC od dekodera Polsatu. Cóż wybór należy do Ciebie :) chyba że już byłeś na rozmowie to się sam przekonasz :) :)

dyro
@Kerad 19.12.2018 21:29

odnosnie do bylego kierownika chodzi mi o Jarka niepowiedzialbym ze byl slaby napewno bylo mozna zaklatwic wiecej jak za Paryska...druga kwestia kto pracowal za Pagorskiego to wie jak byla tam praca...a jaka jest teraz ale no coz ci nowi niewiedza jakie panowaly tam wteczas warunki,atmoswera a co najwazniejsze podejscie do pracownika

Ja
@dyro 12.01.2019 11:22

"Słaby" to była ironia ???? wszyscy wiedzą, że Jarek zbudował tą firmę.

dyro

firma niegodna do polecenia.....zaczynajac oid kierownika a konczac na dyrektorze (usunięte przez administratora) takimi kryteriami obaj panowie sie kieruja...licza sie wynjiki a procvownika maja gleboko w powazaniu.. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zmienic dyrektora i cala jego elitke

Pp

Ale ten Pan Michał słodzi...

Abc
@Pp 28.08.2018 17:49

Michałek i Tomcio...Jest jeszcze trzeci kurdupel kulturysta co na niczym sie nie zna i pracownicy produkcji muszą go wszystkiego uczyć hahaha

Kierownik
@Abc 09.09.2018 14:37

ale mi zaimponowałeś głupotą

smigo

Tragedia Kierownik (usunięte przez administratora)

Kierownik
@smigo 14.11.2018 10:46

Pozdrawiam

kl

firma to kanał i kierownictwo to banda (usunięte przez administratora) ludzi maja za frajerow a zwlaszcza kierownik produkcji palant

Kierownik
@kl 11.10.2018 13:09

Pozdrawiam

ZEUS

Tomaszku- nie za słabego ktoś z rynku tylko kolege bierzecie (nie widzę w kierownictwo nikogo z poza waszej paczki z Faureci) Ty sam jesteś tego najlepszym przykładem. Gdyby był konkurs z elokwencji i ogłady w skali od 0 do 10 dostał byś - 2 więc gdzie ty byś dostał pracę na takim stanowisku? Z taką przeszłością? Tylko po znajomości Cię Michal wziął i z jeszcze jednego powodu ale cii... to tajemnica :) Więc się nikt nie dziwi że będziesz się trzymał rączkami i nóżkami stanowiska bo nic lepszego w życiu nie miałeś i nie będziesz mial. Jak napisał mój poprzednik to jest forum do wyrażania opinii i każdy ma prawo "wyrzygac" co chce a gdybyscie nie pisali tych slodziutkich, fałszywych postów nie wywolali byście takiego odzewu więc sami jesteście sobie winni. Stajesz przed nami? Coś mi się wydaje że trochę chwiejnie jak co wieczór i ztąd ta twoja odwaga.

WDGNNM

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...Jesteśmy nauczeni narzekać na wszystko i widzieć jak najmniej pozytywów, chyba znacie to z życia. Jak dla mnie firma bardzo na tak, każdy ma prawo do swojej opinii a moja jest bardzo pozytywna. Pracować trzeba dużo, dbać o porządek no i uważać żeby nie było reklamacji, ale to wydaje mi się , że każda firma tego wymaga. Mocno na plus od samego początku jest umowa o pracę, nie trzeba się bujać z jakimiś zleceniami , czy współpracą z agencjami zatrudnienia. Praca na dwie zmiany bez nocek . Zarobki na początku wydaje mi się ,ze płacą najwięcej na strefie, potem to już jak wszędzie zależy od pracy i współpracy. Jest też socjal, o tym co się w nim znajduje , zależy od nas, jest ankieta i jasno rozdzielane pieniądze na cały rok, są dodatkowo pieniądze na święta , ubezpieczenie, na tak mala firmę uważam ,ze jest tego sporo. Wszyscy brygadziści bardzo ok, można się dogadać.Moim zdaniem warto przyjść do pracy.

office menager / food suppler
@WDGNNM 29.08.2018 19:21

Wszyscy brygadziści i zastępcy powinni mieć obowiązkowe szkolenia z zarzadzania! Zwłaszcza mały facecik. Wiesz jak Cię rozpoznać?Pleciesz te same głupoty tu, co na rozmowach rekrutacyjnych. Brakuje chętnych do pracy? Nie polecam!

Raster
@WDGNNM 29.08.2018 19:21

Tomek to ty?????

NIECHCIANY w SCH
@WDGNNM 29.08.2018 19:21

Jest tutaj sporo prawdy. Formalne warunki pracy są bardzo dobre. Tak jak pisałem w swoim komentarzu (polecam) firma jest fajna i atrakcyjna. Problemem jest jednak personel zarządzający, kierownictwo. Dlaczego ludzie z wieloletnim stażem i doświadczeniem z dnia na dzień się zwalniali? Czy ktoś ich próbował powstrzymać? Czy ktoś z nimi rozmawiał? Czy ktoś docenił ich wkład w rozwój firmy? Może poprzedni szef, na pewno nie obecny... Pamiętam czasy, gdzie pracownicy składali się na prezent dla osoby która się zwalniała z powodu zmiany miejsca zamieszkania.Było wtedy krótkie zebranie i wspólne pożegnanie. Mała firma więc było to coś fajnego, miłego. Co jest teraz? Sztuka za sztukę gdzie ludzie nie nadążają się nawet trochę poznać. To jest przykre.

anonymous
@WDGNNM 29.08.2018 19:21

Pomyłkę przyciskami, nie chciałam.

Tomasz Parysek
@NIECHCIANY w SCH 01.09.2018 01:23

Hej Nie ma sztuki za sztukę tylko leser za kogoś z rynku co może coś wniesie. Jeśli chodzi o starych pracowników to mamy, ta cześć starych pracowników co w pracy spędzała czas z utęsknieniem za poprzednim układem to niestety ale nie odnalazła się w obecnych realiach. No trzeba było mieć wyniki ???? Szkoda ze nikt z Was hejterow nie napisze dla czego już nie pracuje w Schuerholz. Pewno wszystkie te rzygi poleciały by z powrotem. P.S. Odpowiem na każda frustracje i inne marudzenie jak na wstępie napiszesz z jakiego powodu już z nami nie pracujesz. To jest kluczowe , jak tego nie napiszecie a się wyrzygacie to znaczy ze jesteście słabiutcy , bez odwagi. Ja tu przed wami staje.

Ja
@Tomasz Parysek 05.09.2018 20:23

Ja pier*ole hahaha

NIECHCIANY w SCH
@Tomasz Parysek 05.09.2018 20:23

Z tego co wiem to jest tutaj miejsce na opinie, nie dyskusje. Każdy ma prawo wypowiedzieć tutaj swoje zdanie na temat Schurholz. Skoro w firmie jest fajnie to gdzie te dobre opinie? Pomińmy te podstawione i oferty pracy. To że jako kierownik piszesz o byłych pracownikach obelgi ( było kilka) to raczej świadczy to o Tobie i każdy to odbierze jak będzie chciał.

Rudy
@Tomasz Parysek 05.09.2018 20:23

Po pierwsze-jak juz to rzygi na ciebie tu lecą bo firma była super dopóki się w niej nie zjawiłeś.Po drugie z tego co pamiętam to ludzie uciekali bo nie potrafili sie z Tobą dogadać a po trzecie chyba cos ci się pomieszało we łbie że ktokolwiek bedzie tu z Tobą dyskutował.Na nic Twoje starania bo opinia i smród poszły w świat a z nim wszyscy leserzy jak to nazwałes (ci którzy budowali tę firmę od podstaw )

Black

Witam Widzę ze każdy post jest negatywny na forum. Takie tez miałem odczucie idąc na rozmowę rekrutacyjna po ich przeczytaniu. No i zdziwienie.... Osoby które z którymi rozmawiałem bardzo pozytywnie nastawione, na rozmowie rekrutacyjnej przedstawiono mi bardzo szczegółowo zakres zadań i atmosferę w pracy, mówiono o rzeczach pozytywnych ale również o aspektach negatywnych które generują nieliczni ale jednak niezadowoleni pracownicy którzy starają się wpłynąć na nowych pracowników aby przypadkiem nie pracowali w zbyt szybkim tempie. Troszkę się zdziwiłam gdy wykonywałam swoją prace bez większego ciśnienia na początku a byłam już po dwóch dniach pracy w normie która jest ustalona na stanowisku. Od razu dostałam informacje od przełożonych ze doceniają moje zaangażowanie i jeśli dalej tak będę pracować to tak jak pracodawca będzie zadowolony tak również i ja będę . W drugim miesiącu pracy dostałam dodatkowa premie za zaangażowanie w prace . Podczas panujących upałów każdy miał nieograniczony dostęp do wody i soków które przywoził kierownik, dodatkowe przerwy , baaardzo ludzkie traktowanie. Będąc na rozmowach na strefie nie usłyszałalam lepszych warunków finansowych na starcie, praca tylko na dwie zmiany , i podobno kto chce dorobić może przyjść do kierownika i mu powiedzieć ze chce dodatkowa prace w weekend płatna 100% a on coś wymyśli. Nie próbowałam ale wiele osób mi mówiło ze tak jest. Dodatkowo zaskoczył mnie pakiet socjalny, przyszłam do pracy w wakacje, dogadałam się Z urlopem i bez gadania dostałam po miesiącu tak zwane wczasy pod grusza , kilka set złotych !!! Jeśli chodzi o dodatki to jest tak jeszcze ze na koniec roku dostaje się nagrodę roczna do dwóch lat pracy 30% pensji a już po dwóch latach 50% pensji !!! Sprawdzę to i napewno opisze ale starsi pracownicy to potwierdzają. Co mogę dodać , czytając te opinie można się zniechęcić jednak rzeczywistość jest taka ze na forum wypowiedziało się wielu pracowników którzy mieli szanse ale z niej nie skorzystali i już nie pracują w firmie, dla mnie wyglada to tak ze żal przez nich przemawia żal , a pracownicy którzy są zadowoleni nie tracą czasu by się dzielić tym co jest naprawdę w firmie , może szkoda bo te opinie są według mnie na ta chwile przekłamane .

Weiss
@Black 23.08.2018 19:39

Oczywiście, oczywiście :) tylko parę drobnych uwag-jak podszywasz się pod pracownice to pisz konsekwentnie:byłam, zrobiłam itp. a nie raz:miałem, rozmawiałem a później poszłam, rozmawiałam. Chyba że masz rozdwojenie jaźni co jest norma w tej firmie. Jak dowiedzialeś/łaś się o premii rocznych od starych pracowników skoro ich już w tej firmie nie ma??? Oczywiście że kierownik jeździ po napoje jak jest gorąco bo co innego ma robić skoro nic innego nie potrafi i na niczym się nie zna a tak ma okazję za firmowe odrazu kupić coś do domu. Poza tym to jest wymóg KP więc firma nie ma innego wyjścia. Skoro nie słyszałeś lepszych warunków to znaczy że nie jesteś ich wart a w Sch zatrudnili Cię po znajomości (standard) albo masz problemy ze słuchem. (mógł też rekrutowac Cię wstępnie sołtys na wsi:) No i ta praca w sobotę:"coś najpewniej mi znajdzie. Full profeska firma o ugruntowanej pozycji na rynku, dynamicznie rozwijająca się zleca byle jakie prace w nadgodzinach. Ciekawe co na to Pan Fuerer z DE?? (sa jeszcze kamienie do zbierania:) :) :) Zakładowy Fundusz Świadczeń- czytałaś regulamin??? A może też dostałaś za dobrą pracę i zaangażowanie kilka setki złotych za ubiegle wakacje?? Ja bym chciał popracować w tej firmie bo też się buduje jak NK a może coś by przy okazji jakiś inwestycji za&$#@$&#@:):):) sukcesów życzę i uczciwego traktowania :) Gruss

Black
@Weiss 23.08.2018 23:10

A za co zwolnili Ciebie z pracy ? za wzorowa prace ?

Weiss
@Black 24.08.2018 08:05

Widzę że baaardzo się przejmujesz opiniami na forum bo zamiast 8:05 pracować to siedzisz w internecie. Zupełnie nie przejmuj sie opiniami innych zazdrosnikow (czy tym że śmieją się z was po drugiej stronie parkingu) i spokojnie sobie pracuj w miłej atmosferze, wśród szczerych, pozytywnie nastawionych i oddanych współpracowników. (tylko nie odwracają się do nich plecami dla własnego bezpieczenstwa) Co do mnie to niestety nie miał bym u was szans pracować : w mojej firmie stanowiska decyzyjne czy kierownicze może objąć każdy nawet po zaocznym liceum - wykształcenie wyższe czy doświadczenie tak jak w każdej normalnej firmie i zapewne waszej nie jest wymagane. Wystarczy że mówimy na każdy mądry czy głupi pomysł przełożonych. "Wow co za wspaniała ide, super pomysł, czuję że to nas pchnie ku rozwojowi" itp im bardziej słodko i fałszywie tym lepiej. Kłamstwa to też rzecz normalna i powszednie - uczymy się tego od kierownictwa. I w ten sposób awansujemy. Więc sam/a widzisz ze to nie klimaty dla was. Pracuj sobie spokojnie do emerytury w tej super firmie i nie czytaj więcej tego głupiego forum. Ewentualnie przyszli wasi pracownicy przecież i tak w te oszczerstwa nie uwierzą i pchają się do was drzwiami i oknami. (I think że możecie usunąć wszystkie ogłoszenia o pracę z różnych portali bo szkoda kasy i wasza reputacja sama przysporzy wam mnóstwo dobrych pracowników) czasu poświęconego nie szkoda bo robicie kopiuj-wklej z błędami między nazwa stanowiska a wymaganiami. Sukcesów i zdrowia życzę (przyda się w niektórych wymuszony pozycjach) Gruss

Black
@Weiss 25.08.2018 11:21

A jednak widzę ze boli. Musiałeś być pracownikiem Schuerholz i widać ze nie miałeś ambicji żeby iść w świat , na bank pracowałeś u nas. Prosto jest to zweryfikować , wszyscy ludzie „sukcesu” „ legendy „którzy pracowali w naszej firmie poszli za ścianę . Jeden tylko kawałek dalej ale go z tamtąd tez wyrzucili . To Wy , bez ambicji zajmujecie nasze miejsca parkingowe , przecież wiecie ze wasza firma się nie dołożyła do budowy tego miejsca. Krążą u nas o Was śmieszne anegdoty ale nic pozytywnego o waszej pracy. Jak szczury (usunięte przez administratora) . A jeśli chodzi o kierownictwo , jak byś miał troszkę odwagi to powiedział byś to w prost każdemu jednemu co myślisz , przecież ci ludzie się nie chowają , jak chcecie oczerniać to walcie do nich , ale wiadomo ze nie macie odwagi. Życzę sukcesów , ja identyfikuje się z ta firma i tyle, jak masz się żalić ze jest nie dobrze to żal się w swoim miejscu pracy , albo w PIP ie, Jak masz jaja to napisz z imienia i nazwiska kto Tobie zrobił krzywdę i kim jesteś. Ale wiadomo ze małomiasteczkowość z Ciebie wychodzi i znowu po plujesz i niech Twoja frustracja rośnie. Żegnaj.

Black
@Black 27.08.2018 19:22

No i miej odwagę i napisz dla czego zostałeś zwolniony.

White
@Black 27.08.2018 19:24

Widzę że zabolało jak zawsze podjęta kwestia wykształcenia i inteligencji :) :) Az tak że odpowiedź była szybka chaotyczne a przecież Pan prezes prosił żeby przed wysłaniem się konsultacji. Niestety nawet jak naplujesz kierownictwu w twarz to powiedzą że deszcz pada. Na pytania kłamią gładko jak z nut. Sukcesów i równego traktowania.( Hyba że slogan nie aktualny bo coś innego skopiowaliscie z internetu?) Regards

Gregor
@Black 23.08.2018 19:39

Na początku zawsze są mili... Jednak to tylko złudzenie. Kłamią jak z nut ale do tego dojdziesz z czasem.Zreszta jakby bylo tam tak super to mieliby obsade i nie zamieszczali ogłoszeń od dwoch lat bo nikt nie chce tam pracować. Pozatym brak tam możliwości rozwoju jak np w mojej nowej firmie :) Polecam konkurencje bo sa o niebo lepszymi pracodawcami i płacą zdecydowanie więcej.

NIECHCIANY w SCH
@Black 27.08.2018 19:22

Uuuuu duma urażona :D :D Duma osoby która sprzeda każdego w obronie własnej d*upy ;) (niemałej :D ) Trzeba jednak przełknąć gorycz prawdy która jest jakże niewygodna, która skutecznie uszczupla grono pracowników ;) A szkoda bo zakład powinien się rozwijać, jednak nie ma komu pracować... Czy tak powinno być???

Weiss
@Black 27.08.2018 19:22

Chętnie bym napisał z imienia i nazwiska kto jest w Sch kim i co robi i się przedstawił ale niestety nie wolno mi że względu na RODO a jako oficer bezpieczeństwa musisz to przecież wiedzieć??? Gruss

Administrator

Czy w firmie schurholz w ostatnim czasie wydarzyło się coś ciekawego?

Ja
@Administrator 18.04.2018 19:48

Poza tym, że pozbyli się najmądrzejszego człowieka z zakładzie, to chyba nie.

Były
@Ja 19.04.2018 09:32

Wsadzanie kumpli na stołki to ich specjalność:) W ciągu dwóch lat pozbyli się całej wykwalifikowanej załogi która miała wiedzę i pojęcie o tej pracy... Nie ma tam już długoletnich pracowników a średnia długości pracy to maks 3 miesiące więc jak jest wszyscy widzą... Nie polecam , szkoda nerwów i czasu.

junior
@Ja 19.04.2018 09:32

Dzięki :) :)

ZEUS

Nie znalazłem dobrej opinii o firmie ciekawe czemu? :) Oczywiście oprócz Xibo czyli opinie napisanej przez Pana Michalka - prezesa. Ja go rozumiem że doświadczony personel oddał innym zakładom a sam pozatrudnial sprawnych inaczej na umyśle swoich kolezkow bo troglydytami łatwiej kierować niż kimś inteligentnym. Tylko czemu teraz porusza niebo i ziemię żeby inne zakłady nie miały lepiej i pisze paszkwile gdzie się da

SAP
@ZEUS 18.08.2018 09:24

Masz niestety rację. A ostatnim hitem jest przeprowadzenie przez knura swoich warchlaczkow do pracy. :) :) :) Mimo wszystko trzeba przyznać że osoby blisko korytka są bardzo kreatywne - brak wiedzy, wykształcenia, oglady a mimo to wykorzystują "jakieś" swoje walory czy umiejętności żeby być blisko. No bo gdzie indziej pójdą??? Czym się wykażą u innego pracodawcy? A jak w pracy nie ma okazji się "popisać" to można nadrobić na wspólnym wyjeździe.....

Muller
@SAP 18.08.2018 11:19

No przecież na rozmowach chwalą się że Schurholz to firma rodzinna ;) on i jego rodzina he he przed audytem najważniejszej PR uruchomiono w każdym dziale...

Knurek
@SAP 18.08.2018 11:19

Knur- idealne określenie.I z wygladu i z zachowania hahahahaha

KaczorDonald

Z przyjemnością mogę polecić pracę w tej firmie. Duże plusy to takie jak dwie zmiany, czysto ma całej firmie, kierownicy się nie czepiają. Jak jest jakiś problem trzeba zgłosić i szybko reagują i rozwiązują. Miałem okazję pracować w tej firmie dosyć długo, niestety musiałem zrezygnować sam z powodu zmiany miejsca zamieszkania . Taka firma jak schuerholz można śmiało polecić jak i młodym tak i starszym osobom. Szef sam w sobie jest bardzo miły i uprzejmy często widać go na hali, podejdzie przywita się, zapyta czy wszystko ok, widać że interesują to również pracownicy produkcji A nie tylko biurowi. Śmiało mogę dac tej firmie ocenę 10/10

Raster
@KaczorDonald 26.08.2018 09:02

Mam pytanie. Gdzie ty chodziłeś do szkoły?

Policjant
@Raster 28.08.2018 20:49

Do specjalnej :)

RB

Firma godna polecenia , bogaty pakiet socjalny , premia świąteczna oraz możliwość rozwoju.Na produkcji jest bardzo duży porządek co bardzo wyróżniania firmę z pośród innych zakładów produkcyjnych.Zarobki na wysokim poziomie porównując inne firmy na strefie jedne z najwyższych.Bardzo polecam !!!

Mc hammer
@RB 26.08.2018 08:52

Chyba jedne z najniższych... Tak sie składa ze bylem na rozmowie i 2400 brutto to śmiech na sali bo obok na dzien dobry dają 3000 i premie 1000 wiec chyba nie masz rozeznania i kłamiesz albo jestes tym wielkim i grubym kłamcą co to obiecuje cuda na kiju ale tylko swoim (usunięte przez administratora)

NIECHCIANY w SCH

Ale się uśmiałem czytając poniższe komentarze :D :D :D Doprawdy są lepsze od wielu kabaretów które można zobaczyć w TV :D Może to dla tego że też jestem byłym, długoletnim pracownikiem tej jakże cudownej firmy i znam wszystko od środka? :D Szef rozkazał swoim „podwładnym” po kolei pisać tutaj pozytywne, udawane, nieprawdziwe komentarze? Jeden z nich pisała nawet osoba która nie potrafi określić swojej płci :D :D Sory, takie mamy czasy :D :D Szefo z całą swoją brygadą są święcie przekonani że te wszystkie negatywne (ale jakże trafne) komentarze są sprawką zemsty byłych pracowników, ale nawet przez chwilę nie pomyśli/ pomyślą że coś jest na rzeczy. Jaki interes może mieć były pracownik w obniżaniu opini byłego zakładu (czytaj obozu) pracy? Dlaczego cała kadra pracowników została wymieniona? Bo w przekonaniu decydujących osób byli jakby to dobrze zobrazować chwastami? To nic że mieli blisko dziesięcioletnie doświadczenie i nazwijmy rzeczy po imieniu budowali firmę od podstaw. Zarząd się zmienia to najlepiej obsadzić swoje czopki :D Pracownikom obiecuje się cuda na kiju, a jak przyjdzie co do czego to d*yma się ich bez mydła, nawet te wcześniej wspomniane swoje czopki ( co dopiero z kimś obcym) :D :D Były szefie, udało Ci się posprzątać i uporządkować halę, ale wraz z osobami decyzyjnymi wykurzyłeś wszystkie doświadczone, wartościowe osoby (no prawie, ale jeszcze nic straconego bo z tego co wiem cały czas uciekają). Brak pracowników do pracy to nie wina byłych pracowników! Gdyby warunki były dobre to nadal by pracowali!!! (Weźmy pod uwagę, że zdrowie psychiczne ważniejsze jest od wynagrodzenia ;) Reasumując, firma fajna, praca też ale wykańczalnia psychiczna (z dystansu nawet śmieszna) :D :D

anonymous
@NIECHCIANY w SCH 01.09.2018 00:19

Najlepsze to sa te ich audyty śmieszne gdzie wszyscy jak kaczuszki chodzą za p.Michalem i notują co chrabia wymyśli ????

Byly pracownik

Jestem byłym pracownikiem.Pracowalem kilka lat i jak czytam opinie jak ktorys z obecnie rządzących próbuje za wszelka cene wybielić zaklad to śmiać mi się chce. Gdyby było tam tak ekstra to nie byloby tych negatywnych opini.Najeżdzanie na pracowników sąsiadujących firm (parking itp) świadczy tylko o poziomie i inteligencji ludzi tam pracujących. Potwierdzam , brak mozliwosci rozwoju, jak juz wyślą Cie na jakiekolwiek szkolenie to musisz podpisać lojalke na kilka lat i obwarowaną wysoka kwota finansową.Starzy pracownicy ktorzy niemal w 100 % sie zwolnili nie mogli zniesc tego obozu i mieli racje ze tak zrobili bo na własnym przykładzie moge zareczyc ze nie zaluje .Nie straciłem a zyskalem, lepsze pieniadze , normalna atmosfere i kilka dodatkowych szkolen bez zadnych ceregieli.Tak jak kiedys ktos wspomnial - bylo tam dobrze przed zmiana szefostwa. Wiekszosc tych negatywnych opini to czysta prawda. Dziwne ze Niemcy sie tym nie interesują... a moze trzeba ich uświadomić? NIE POLECAM

Optym

Polecam, atuty to dobre zarobki , praca na dwie zmiany, firma zatrudnia odrazu na umowę o pracę co jest ogromną zaletą

Przemysław

@Leon, rozumiem, że masz taką opinię o firmie. Piszesz, że nie jesteś zadowolony z atmosfery w pracy. Czy chodzi Ci o relacje ze współpracownikami, czy raczej z przełożonym? Czy spokojna rozmowa mogłaby coś zmienić i poprawić te stosunki? Nikt nie odpisał mi na pytanie dotyczące dodatków do wynagrodzenia. Czy można liczyć na premie lub pakiet socjalny? Zawsze to miły dodatek do pensji. Pamiętajcie, że szczegóły zatrudnienia pomagają innym osobom poszukującym pracy.

Obserwator
@Przemysław 25.07.2018 10:36

Całkowita prawda mobbing na każdym kroku zakaz rozmów miedzy pracownikami ,najlepiej żeby nie korzystać z toalety w godzinach pracy, a jeszcze lepiej gdybyś nie chodził na przerwę i pracował przy maszynie od dzwonka do dzwonka.

Przemysław

@Krzyś, mógłbyś dodać więcej szczegółów dotyczących zatrudnienia? Nie bardzo rozumiem o jakich zdjęciach piszesz? Czy w pracy ludzie nie powinni zajmować się pracą? Z tego co piszesz uważasz, że atmosfera w pracy nie jest najlepsza. A jak wyglądają relacje z przełożonym? Czy stres, o którym piszesz wynika z tych relacji? Mógłbyś dodać kilka słów na temat dodatków do wynagrodzenia? Czy można liczyć na premie, szkolenia lub pakiet socjalny? Osoby poszukujące pracy same zdecydują, czy będą zainteresowane zatrudnieniem.

Leon
@Przemysław 09.07.2018 22:04

Firma raczej słaba, atmosfera nie najlepsza, kasa mała,omijać.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak teraz prezentuje się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Środa Śląska.

Krzyś
@Administrator 27.05.2018 10:16

Dziwny zakład, dziwni ludzie.Potrafią tylko zdjęcia robić np: palących pracowników firm sąsiadujących i wysyłać do ich przełożonych... Wysyłanie negatywnych opini na pracowników którzy mieli dość tego cyrku też nie jest im obce.Odradzam chyba że ktoś lubi stres i mobbingowanie

Xibo

Witam Firma mieści się w Komornikach, pod Srodą Śląską . W zakładzie pracuje około 70 osób. Jako pracownik mogę powiedzieć ze zakład dba o pracowników którzy są lojalni wobec pracodawcy, są przeprowadzane szkolenia dla nowych operatorów . Atutem fabryki jest praca na dwie zmiany, możliwość poznania nowych technologii oraz życzliwość bezpośrednich przełożonych. Dział kadr pomaga w każdej życiowej kwestii. Jestem przekonany ze jest to firma w której mogę pracować do emerytury.

On
@Xibo 04.02.2018 22:00

Zapewne pisał to kierownik produkcji z którym nikt nie chce współpracować heheheh

Zuzia

Skoro jest tak dobrze to dlaczego brakuje w niej długoletnich pracowników, wprost przeciwnie - ogromna rotacja mówi sama za siebie. Zarobki słabe, większość tych krytycznych opinii jest prawdziwa. Oczywiście jak najbardziej nie polecam.

Nieznajomy

Katastrofa! Firma, która dba ale tylko o donosicieli! Kadrowa, która nie ma zielonego pojęcia o pracy jaką się wykonuje na tym stanowisku szuka pracownic brzydszych od siebie. Gwiazda musi być tylko jedna. Kierownik przychodzi do pracy wczorajszy, a czepia się pracowników. Ogólnie nie polecam.

Były pracownik

Firma była naprawdę fajna przed zmianą szefostwa później się wszystko zmieniło. Zmieniono całą kadrę na kadrę w której jeżeli nie jesteś czopkiem Pana Michała to kariery nie zrobisz. Kierownik produkcji myśli tylko o tym co zjeść i wypić po pracy. Jedno wielkie nieporozumienie. Szkoda bo było fajnie. ????

Nie polecam

Szczerze odradzam.Niskie zarobki plus atmosfera (usunięte przez administratora).

Były pracownik

Kumoterstwo, brak jakichkolwiek możliwości rozwoju, kapusie na każdym kroku tzw. Eksperci hahaha którzy nie mają pojęcia o tej pracy i co najlepsze szkolą nowych ???? Reklamacja za reklamacją i zabieranie pieniędzy wszystkim czytaj okradanie z i tak biednych wypłat.... Nie polecam , omijać szerokim łukiem

młody

Firma ponoć szczyci sie tym ze jest miła atmosfera lecz niestety tylko z pozorów człowiek spisuje sie w pracy ale i tak niestety na koniec zostaje sie z kwitkiem przez kaprys jednego czlowieka ktory dopiero sie wziął za sprawowanie wladzy samemu nie mając pojęcia o tym co sie tam dzieje. Mało tego stawia za wzór ludzi których przyjmują bo maja znajomyw w kierownictwie firmy a ktore sie obijaja. wychodzi na to ze mozna sie obijac i zostaje sie prazownikiem na dlugo.

Zostaw opinię o Schurholz - Środa Śląska

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schurholz