Rastal Sp. z o.o.
4 50 6 1

Opinie o Rastal Sp. z o.o.

Pracownik

W tej firmie żeby zarobić dobrze trzeba się zacharowac wtedy jest premia co chwilę ustalają jakieś śmieszne postoje jeżeli ktoś ma urlop musi wziąć urlop jeżeli nie to bezpłatny suma sumarum wychodzi na to że człowiek nie może nic sobie zaplanować bo brakuje mu urlopu wystarczy wziąć jeden bezpłatny i po premi same zakazy wprowadzaja i co najbardziej zabawne jak Niemcy przyjezdzaja to wszystko perfekcyjne porzadek zakaz wychodzenia na papierosa chodza i ogladaja ludzi jak malpy w cyrku młodym ludzią nie polecam tej firmy bo za taką charowe to marna pensje proponuja większość osób to stare baby które boją się cokolwiek zmieniać bo wiek nie pozwala młodym odradzam

Stara baba
@Pracownik 12.02.2019 11:09

Te "stare baby" (swoja droga zero szacunku,do mamy tez mowisz stara babo? Współczuję) sa od was szybsze i o wiele lepiej sobie daja radę niz wy młodzież co mysli ze przyjdzie i bedzie kase za nic dostanie. A co chcialbys zmienic? Jestes mlody masz odwage nie co te "stare baby" zmieniaj świat a najlepiej prace jak ci sie nie podoba.

Młodzież
@Stara baba 15.02.2019 07:39

Moja mama nie wyglada jak wy pomarszczone brzydkie stare alkoholiczki ,szybsze? Niby w czym chyba kłapaniu mordą

Oburzona
@Młodzież 16.02.2019 12:10

Twoja piekna mamusia wychowala cie na prostaka. PRZYKRE

Młodzież
@Oburzona 16.02.2019 14:10

Tak moja mamusia jest piękna wychowała mnie na szczerego człowieka

Ktos
@Młodzież 17.02.2019 11:23

Jesteś taki szczery? To idź jutro do pracy i powiedz tym kobietom to co o nich napisałeś na forum.

słabo
@Ktos 17.02.2019 11:32

Kobietą was nazwać nie można stare baby które klną gorzej niż pijaki w barze

Igor

Wystarczy dobrze sie starać i premia będzie, nie trzeba sie zachorowywać.

Je
@Igor 12.02.2019 18:34

Chyba dla kapusi i wazeliniazy ;-)

Małgorzata

@Oznacza, a czy soboty są obowiązkowe? Może w zamian za przepracowany weekend przysługuje dzień wolny w tygodniu? @Zuza, czy jesteś pracownikiem firmy? Jak oceniasz pracodawcę, jakim jest Rastal? Rozumiem, że zaangażowane osoby są doceniane?

Heh

Rzecz biorąc praca jest całkiem w porządku jeżeli tylko stoi się we dwie osoby na taśmie bądź piecu. Najlepiej przyśpieszyć piec jak tylko się da i zostawić owego pracownika na pastwę losu - musi sobie poradzić, ponieważ wielce Panie z innych pieców są bardzo przemęczone i nie potrafią pomóc nowej osobie. Jeżeli lubisz pracę fizyczną, która da Ci w kość, to jest ona dla Ciebie - jeżeli zaś szanujesz lojalność i pomaganie sobie to na to nie licz, pozdrawiam.

Hah
@Heh 17.09.2018 22:34

Praca jest Po to żeby pracować a nie po to żeby patrzeć na innych o czy może ktoś mi pomoże także radze spiąć posladki bo każdy pracuje tu na swoją wypłatę a nie na czyjąś a te panie które tak oczerniasz nie są od tego żeby zbierać szkło za Ciebie jak Ci tak źle zapraszam na strefę tam zapewniam pokażą Ci co to jest ciezka fizyczna praca i zero poszanowania dla pracownika już nie mówiąc o ciągłym wychodzeniu na papierosa

anonim

(usunięte przez administratora)

Oj

To pewnie ta sama która wódkę ukradła w starym browarze hehehe :-)

Lech Wałęsa

Rejestrujcie związek zawodowy pracowników i 1000 zł podwyżki dla każdego.Woda mineralna gazowana dla wszystkich fizycznych a nie dla nierobów z biura

anonim

(usunięte przez administratora)

Zaangażowany

Dobrze prawisz koleżanko.

Pracownica

W firmie się warunki poprawiły, Hala (dach)po remoncie, lepsze warunki bo nie jest tak duszno, lepsza wentylacja. Soboty wrocily pracujace, Premia realna do uzyskania, także wszystko poszło w dobrym kierunku.

xyz
@Pracownica 12.07.2018 16:05

wyżej wymienione warunki owszem poprawily się na + ale reszta została taka sama...panuje wolna amerykanka :D jeśli masz kogos z rodziny lub znajomego pracującego w firmie bez problemu masz zapewnione stanowisko, nawet gdy nie masz zielonego pojęcia na czym praca polega i nie masz doświadczenia, umiejetnosci manualnych i predyspozycji które na danym stanowisku sa wymagane....

pracownik
@xyz 22.07.2018 14:21

nie zgadzam sie ...jesli w firmie pracuje ktokolwiek po znajomości to dzieki temu taka osoba z polecenia musi sie również wykazac zarówno umiejętnościami manualnymi jak i doświadczeniem , predyspozycje musi też posiadać , ps. cv nie jest ogólnodostepne zeby móc to sprawdzić a jednak zawistni ludzie zawsze sadzą ze po znajomości to znaczy ze te osoby w cv nie maja doświadczenia ??? echhhh

Oznacza
@Pracownica 12.07.2018 16:05

Co to za dobrobyt zeby zarobic to trzeba pracowac w soboty. Dobrze bedziebtylko wtedy jak zarobimy w trybie 5 dniowym a sobote bedziemy mogli spędzić z rodziną

Małgorzata

@Pracownica, czy praca w weekendy jest obowiązkowa, czy dla chętnych? Pracodawca oferuje wtedy wyższą stawkę? Można także zostawać po godzinach? Wspominasz o tym, że pracownikom przysługują premie, czy istnieje także jakiś pakiet socjalny? @xyz, rozumiem, a czy pracodawca nie zapewnia szkoleń osobom bez doświadczenia? Jakie umiejętności są najbardziej przydatne?

Zagubiony

A mnie to najbardziej zastanawia po cp tylu tych ludzi w biurze. Dajmy na to taka była meldująca pani D jakims cudem tam sie dostała bo raczej szkoły logistycznej to ona nie ma do tego wyżej sra niz d*pe ma

Nikt
@Zagubiony 22.12.2017 01:06

A skąd wiesz co ma wpisane w papierach i jaką szkołę skończyła ? tak dobrze ją znasz to czemu jej tego nie powiesz . Jak byś zapierd*lal tak jak ona i miał łep na karku to byś się może nie zagubił :)

zarobiony
@Nikt 29.04.2018 16:55

(usunięte przez administratora) prawda w tej firmie niestety liczą się tylko znajomości

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje najświeższymi ciekawostkami o Rastal Sp. z o.o.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Zenek

Generalnie to firma płaci a prace a nie leżenie i udawanie!!!

Pracownik

Witam,jestem dość długim pracownikiem tej firmy i mogę w paru słowach powiedzieć,że praca tam nie jest zła tylko zależy na jaką się trafi zmianę,ponieważ kierownik (usunięte przez administratora)to zwykły cham i prostak traktuje ludzi jak zwierzęta,jego meldujaca (usunięte przez administratora)to paniusia paczaca tylko czy się podoba mężczyznom,kierownik (usunięte przez administratora)to gość bez uczuć i emocji Gbur,jego meldujaca (usunięte przez administratora)paniusia co wszystkie rozumu pozjadala,kierownik Robert najlepszy kierownik w tej firmie,człowiek który pracuje że swoimi ludźmi i zawsze wysłucha i porozmawia z każdym,jego meldujaca (usunięte przez administratora)ma różne humory ale też jest ogólnie ok,wypłaty nie są najgorsze,A pracować trzeba wszędzie,pozdrawiam

Natalia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Ten komentarz napisała zapewne brzydka stara zakompleksiona baba ;-) pozdrawiam

Natalia
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Paczaca???? Hahaha analfabeto naucz się języka polskiego :-D

również pracownik
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Praca jest po to żeby pracować a nie przy pierwszej krytyce obsmarowac innych,miałem okazję pracować ze wszystkimi w/w i każda zmiana ma swoje plusy i minusy ale jeśli chodzi o Panie to są w porządku pomagają pokazują i mają swoje zasady od tego są również kierownicy mają swoje obowiązki a chamskie wszystkowiedzace i gburowate i paniusiowate jest wypisywanie na forum takich rzeczy o ludziach którzy robią swoją robotę i robią ja dobrze więc powiedz w oczy innym skoro tyle odwagi,zresztą ,,człowiek mierzy swoją miarą ,,czyż nie ??Pozdrawiam

Pracownica
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Pozwólcie że też się wypowiem Jestem pracownicą tej że firmy od paru miesięcy bylam na dwuch zmianach B i C zdecydowanie wolę zmianę tego chamskiego oraz wulgarnego czemu wszyscy na zebraniu cicho siedza jak sie pyta komu się nie podoba oraz czy chce zmienić zmianę i czytając to co wypisujecie tutaj to śmiać mi się chce bo połowa to stek bzdur mająca na celu tylko i wyłącznie obrazić wyżej wymienionych panów jeżeli komuś jest tak bardzo źle to czemu nie pójdzie na strefę na kasę albo stacje benzynową tylko siedzi i się męczy w tak bardzo (usunięte przez administratora) atmosferze i z (usunięte przez administratora) kierownikami gburami i chamami PS. Zwykle zawistne szmaty które nic nigdy nie osiągną chyba że (usunięte przez administratora) dadzą albo beda sie płaszczyć przed innym wspanialym kierownikiem bo narobiły syfu na innej zmianie i zostały przeniesione

Sprzątaczka
@Pracownica 08.03.2018 03:31

Pracuje się tu źle i ciężko bo ciągle trzeba sprzątać i sprzątać, każdy kierownik ma brudne buty i ciągle brudzi podłogę. Gdy zwracam im uwagę to na mnie krzyczą że, do takiej pracy przyszłam i mam ją robić. Niewiem czy to normalne czy nie ble ble kur.wa ble Także skończcie pier.dolic głupie lamusy i zacznijcie zapierda.lac jak śmigło w samolocie. A jak wam się coś nie podoba to wypier.dalac do tarcia chrzanu albo pchania karuzeli. Wiecznie wam źle bo trzeba robić! No jasne że trzeba robić! Pierdoleni.e tu komentarzy nic nikomu nie pomoże...

Jakto
@Pracownik 07.03.2018 14:57

Kiedyś nie było meldujacych i wszystko trzeba było robić samemu teraz panie przy piecu zbierają szkło pakują do kartonów a cała reszta ich nie interesuje a co do zachowania i sposobu bycia meldujacych to po to one tam sa żeby zwracaly uwagę i czyżby przez kogoś zazdrośc przemawia?

Gosc
@Pracownica 08.03.2018 03:31

Teraz robią (usunięte przez administratora) na zmianie B.Żenujące

Do gość.
@Gosc 31.03.2018 22:32

Przynajmniej teraz u nas jest spokój.

Kuba

Firma nie przestrzega zasad BHP i kodeksu pracy, a higiena w miejscu pracy nie występuje. Przez kurz, który jest wszech obecny aż ciężko się oddycha. Przez pierwszy tydzień pracy nie miałem ani razu przerwy bo linia cały czas szła. W drugim tygodniu pracy wylądowałem na zmianie C. Na owej zmianie przekonałem się, że kierownik uprawia tak zwane kolesiostwo i faworyzuje swoich znajomych, okazało się, że jest mściwy. Żeby to zrozumieć muszę napisać o co chodzi. Jeden z pracowników napisał o nim w pełni prawdziwą opinię, a on w odpowiedzi stwierdził, że jest to oszczerstwo, a 5 minut później pokazał, że wszystko co było zawarte w tej opinii jest prawdą np. Jak widział, że się wyrabiamy na linii to ją przyspieszał do momentu aż nie dawaliśmy rady. Jego komentarze i docinki są conajmniej nie na miejscu i w pełni zbędne. Z całego serca mogę doradzić pracę w tej firmie, a kierownika zmiany C najchętniej pozdrowił bym środkowym palcem, ale nie ma sensu zniżać się do jego poziomu. Nie wiedzieć też czemu firma w dalszym ciągu nie zapłaciła mi za wykonaną pracę. Rastal - nie polecam ,nie warto.

anonim

(usunięte przez administratora)

Dla takos

Dużo osób pisze bardzo niemerytoryczne opinie. Jeżeli firmę oceniacie negatywnie to musicie dobrze to uargumentować, ale nie łamiące regulaminu forum (http://motzgraphics.com/regulamin). Bo takie wypowiedzi, które mają bardzo mało sensu nic nikomu nie dają.

Pupilka.

Moze i cham ale cham z ktorym wszystko załatwisz a i ten cham zawsze staje w naszej obronie Zastanow się na drogi raz zanim czlowieka obrazasz

Cześć

Zmiana C najlepsza zmiana ????????????oczywiście bez barana który dodał ten jakże głupi i pustacki wpis ????

Zmiana C

Odwalilo mu jak został kierownikiem, jak był sitowym to był normalnym facetem... No ale cóż... Kasa, premia... Jest uzależniona od raportów i sztuk... A on nie jest jak R. Który też jest kierownikiem i robi wyniki nie kosztem ludzi ale praca i pomocą... R. Jak trzeba to bierze paleciak i zasuwa z kartonmi czy wózkami do wypalania. A jaki M. Jest każdy wie :) udanego poniedziałku :)

:)
@Zmiana C 19.02.2018 08:19

Prawda jest taka, że każde stanowisko wymaga od nas czegoś innego, sitowy nie jest od wydawania poleceń, kierownik - owszem, zresztą skoro tak było Ci źle mogłaś od razu przejść na inna zmianę :)

Kierownika przydupas

No najlepiej niech wam wszystkim pozwala na wszystko po głowie głaszcze a wy MU jeszcze na łeb nasracie to chyba logiczne że taka jego rola że musi wszystko trzymać w kupie żal naprawdę szczerze bo to człowiek z ktorym można załatwić wszystko

mono

Mnie szczególnie podobają się wyroby, niektóre to prawie dzieła sztuki. Do firmy mam duży szacunek, bo jest jednym ze światowych pionierów dekorowania szkła, ale niestety w rozwoju zatrzymała się kilkadziesiąt lat i to sprawia, że ma problemy na rynku (nawet w Polsce wyrosła jej konkurencja, a mam na myśli chociażby Krosno).

Ok ok
@mono 11.08.2017 21:50

Coś w tym jest

Igor

To dlaczego nie zgłaszacie problemów kierownictwu tylko piszecie na forum?

Zawiedziony
@Igor 01.02.2018 19:51

Bo tam są same barany które nie słuchają ludzi tylko dbaja o swoje interesy a ludzi maja gdzieś.

Śmiech warte
@Zawiedziony 09.02.2018 18:13

niezadowolony klient poskarży się dziewięciu osobom. Zadowolony powie o tym jedynie pięciu. Pracownik jest jak klient – jeśli jest sfrustrowany to większe są szanse, że się tym podzieli na forum – również internetowym.” ????

Osem

A jak praca na magazynie w tej firmie

Była pracownica

Przecież w tej firmie nie są przestrzegane zadne przepisy BHP a Wy się pytacie o szkodliwość ? Brak odpowiedniego oswietlenia , brak wentylacji i wyciągów nad stanowiskami na ktorych Panie maluja co daje utrate zdrowia pozosyalym pracownikom. Ze stołówki zrobiony magazyn a ludzie jedzą posiłki wśród chemikalii z oznaczeniami z Trupia Czacha . Pracownicy nie maja zapewnionych środków ochrony indywidualnej przez pracodawce . Dziwie się ze jeszcze PIP nie zamknął tej firmy.

nicki
@Była pracownica 09.11.2017 09:59

To chyba nie w tej firmie pracowałaś :) nie przypominam sobie, żeby w stołówce były jakieś chemikalia :) Stołówka jest nowa, stworzona w tym roku, na wysokim standardzie, a i środki ochrony indywidulanej tez sa. Chyba pomylilas zaklady pracy ;]

Była pracownica
@nicki 15.11.2017 11:36

Widzisz racja została przyznana. Stolowka jest stworzona w tym roku jak napisałeś. A ile lat firma funkcjonuje ? Gdzie wczesniej jedliscie przez 20 lat ?

nicki
@Była pracownica 24.11.2017 21:49

Czy pracowalas tutaj 20 lat temu ze tak twierdzisz ? Albo chociaz w niedawnym okresie ? bo ja mysle ze nie przepracowalas ani pol dnia w tej firmie, bo nic co piszesz nie jest niestety zgodne z rzeczywistoscia ;) narazie sfrustrowana dziewucho ;]

Była pracownica
@nicki 24.11.2017 22:10

Ja pisze ze firma istnieje od ponad 20 lat a ja tu pracowalam kilka lat. Mam porobionych duzo pamiątkowych zdjęć z tego "(usunięte przez administratora)" .m innymi stołówki Teraz pracuje na strefie i jak moj BHP owiec zobaczyl te fotki to był w szoku jak mozna tak niszczyć zdrowie pracownika. Tule w temacie... Ty pewnie 20 lat temu to jeszcze do przedszkola chodziles...

Geju
@Była pracownica 09.11.2017 09:59

Gdzie ta trupa czaszka?

Lekarz
@Geju 29.11.2017 13:59

Dużo Wam zdrowia życzę bo malo kto z Was dozyje w tej firmie do emerytury w takich warunkach.

zdrowie
@Była pracownica 09.11.2017 09:59

Trupia czacha to jeszcze nie problem bo mnie bardziej martwilub kurz który mieszał się resztkami farby która panie zeskrobywaly na podłogę. To jest dopiero mieszanka szkodliwa dla zdrowia. Latem kurz był wszechobecny i jak się przyszło po pracy do domu to nie szło się dosyć. A farby zawierają ołów i inne metale ciężkie.

John

Ja pracowalem tu rok za Dyrektora z Sosnowca i potwierdzam wszystko co piszę " Była pracownica" A tu kolego weź sie za robote a nie pisz w godzinach pracy

kocham

Jak chcesz pracować od poniedziałku do niedzieli to jest to praca dla Ciebie bo niestety tak zmuszają ludzi i wtedy zarobisz ponad dwa 2000 których nie bd miał czasu wydać ????

ras
@kocham 26.06.2017 10:44

Ale kto Cię zmusza?przecież w każdej chwili pracę można zmienic na inna od poniedziałku do piątku.

rasti
@ras 27.06.2017 16:56

Niedziela to powinien być dla pracowników odpoczynek, ... a tak przy okazji to jak przy takim systemie radzicie sobie z obowiązkową przerwą przy przejściu ze zmiany nocnej?

Ignacy
@rasti 01.07.2017 22:59

Fałszuja czas pracy w papierach i odbijaniem się na czytniku.....ciemny naród to kupuje co gora każe :)

Pracek

A jak wyglada sprawa szkodliwosci warunkow pracy..,?

James

Pierwsze wrażenie dziwne. Nie ma się przypisanego stanowiska, ludzie biegają od jednego do drugiego, straszny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Paleciaki obsługują ludzie bez uprawnień. BHP na słabym poziomie, moje "szkolenie" trwało niecałe dwie minuty. Po hali produkcyjnej może chodzić każdy, do jednej z pracownic na halę kiedyś przyszła... prawdopodobnie jej babcia, w każdym razie jakaś starsza pani... Operatorzy - szkoda gadać, albo jacyś nakoksowani mięśniacy albo tłuste knury w koszulkach patriotycznych, co tylko szukają pretekstu, żeby się do czegoś przyczepić, nie rozumieją, że ktoś jest nowy i musi się nauczyć pracy w nowym miejscu. Kobiety w tej firmie w porządku - pomagają, tłumaczą, ale męska część masakra... Generalnie, ludzie tam pracują chwilę i odchodzą, ja podziękowałem po JEDNYM dniu :D. Praca jest ciężka, nieadekwatna do wynagrodzenia. Z tego co pamiętam na początek dają umowę zlecenie na miesiąc, a później umowa o pracę. Ogólnie jak ktoś szuka pracy "na chwilę" i nie boi się ciężkiej pracy, to spoko opcja.

dan

Praca jest ciezka, I duzo nowych ludzi jej nie wytrzymuje.

kgb

Polecam firmę. Nie zmieniłbym jej na żadną inną, a i napewno nie pracuję za taką stawkę o jakiej piszecie hehehe

leszek

Gdyby mi było tak źle jak opowiadacie to bym odszedł z pracy a nie wylewal zale w internecie. Hipokryci

ktos
@leszek 03.08.2017 12:48

to sa informacje dla osob ewentualnie zainteresowanych (ja tam nie pracuje i nie pracowalbym)by nie tracili czasu na dziadostwo-hipokryto!

Leszek
@ktos 03.08.2017 13:42

To skoro nie pracujesz to jakim prawem się udzielasz ? Wprowadzasz innych w błąd nie mając pojęcia o firmie

ktos
@Leszek 04.08.2017 04:07

wazne zę ty pracujesz,mi wystarczylo co usłyszłem od pani sekretarki jak ktos wyzej napisał ze 10 zł netto /h walcz dzielnie dalej maślaku.

janek

mi pani zaoferowała w biurze przy rozmowie o pracę 10 zł netto ! - ręce mi opadły...dramat.

ryba

Z tego co wiem to Tomek nie jest kierownikiem produkcji a czy nic nie robi...

hehe
@ryba 31.07.2017 22:55

Pewnie nie chodziło o Tomka tylko tych dwóch kolegów od naszego Juz BYŁEGO dyrektora bo faktycznie nie wydaje mi się ze są bardzo potrzebni.

Nick
@hehe 09.08.2017 21:21

A ten Tomek to co takiego robi i za co odpowiada?

Tim
@Nick 10.08.2017 21:49

Ja myślę, że Tomek ciągle nasłuchuje i potem nadaje ... :)

hehe

Jedyne co śmieszy mnie najbardziej ze firma chce zminimalizować straty a przyjmuje dwóch kierownikow produkcji którzy nie robią nic i pewnie grube pieniądze biorą nigdy ich nie było i było dobrze. A ludzie zapierniczaja za najniższą krajowa ????

jaro

ras nie jestes dyrektorem tym nowym ze tak piszesz juz niedlugo wezma sie za rastal za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

ras
@jaro 29.06.2017 20:08

Nie jestem dyrektorem nie bądż śmieszny poprostu nie podcina się gałęzi na której się siedzi!

Zostaw opinię o Rastal Sp. z o.o. - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rastal Sp. z o.o.