P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ
4 15 6 1

Opinie o P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ

Cezary

Trzeba w takiej sytuacji mając dowody rozmawiać z szefostwem firmy

Miki
@Cezary 07.02.2019 17:09

Myślę że te osoby które wypowiadają siew tym temacie zglaszaly szefowi.. Poza tym zapewne jedno jest na umowie a drugie to tylko uzgodnienia ustne które trudno wyegzekwować.

A8F3

Ta firma To jest porazka. Pracowalam tam i odradzam. Bylam na dzialalnosci gospodarczej, wystawialam faktury za ktore do dzisiaj mi nie zaplacili. 1850+ZUS (1250zl) do tego mialam 10% od sprzedazy. Klientow mialam sporo, ktorych sama pozyskalam bo bazy zadnej nie dostalam. Pan J dal mi samochod z gps bez karty paliwowej i kazal zbierac faktury, dawac jemu a on paliwo rozliczy mi na koniec miesiaca (tankowalam za swoje bo zaliczki nie dostawalam)- tego tez mi nie oddal. Mialam tel firmowy ktory mial nagrywanie rozmow. Dokladnie wiedzial gdzie jestem, z kim i oczym rozmawiam. Kolejna sprawa to raporty. Porazka. Piszesz tam wszystko. Gdzie byles, co proponowales, dokladny adres, stanowisko i nr tel. Tym sposobem dostawal baze klientow ktora sam pozniej wykorzystywal. W swojej pracy napisalam 1 raport z calego tyg tzn co robilam od pn-czwartku bo w piatek byl tzw dzien biurowy. Jak podsluchal, ze szykuje sie duza robota czyszczenia kanalizacji i pionow blokow w pewnej SM na podkarpaciu ( ok 70 tys zl) to osobiscie pojechal dzien wczesniej, przed wyslaniem do mnie terminu wykonania roboty podpisac umowe. Tym sposobem stracilam ok 7 tys premii. Gdy sie zapytalam Pana J o co lotto pow, ze byl w okolicy i mnie wyreczyl ale mam sie nie bać kasa zostanie dopisana na moje konto. Oki. Gdy sytuacja zaczela sie powtarzac pare razy postanowilam goscia zj*bac i zrobilam szum. Pan J dal mi wypowiedzenie i tak sie nasze drogi rozeszly. Nie przewidzial tylko jednego, ze ze mna odeszli tez klienci. Eldrobud to firma oszustow, klamcow i złodziei. NIE POLECAM !!! Szkoda czasu, nerwow i pieniędzy. Zadnego rozwoju w tej firmie nie ma!!! Powiem krotko " PiS Ci tyle nie da co eldrobud obieca"

Miki
@A8F3 26.07.2018 14:07

Witam... Jak to nagrywanie rozmów? W trakcie rozmowy z klientem przez telefon czy nawet jak się nie rozmawia przez telefon a jest porostu w torebce? Czy samochód również ma podsłuch? Czy sprawa trafiła do sądu pracy?

Paulina

@@anonymouse, oczywiście, masz rację, tak powinno być. Czy pracownicy próbowali podejmować jakiś dialog z pracodawcą w tej sprawie? Myślę, że warto doprowadzić do takich rozmów - głos pracowników powinien być brany pod uwagę. Długo pracowałeś w P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ?

Paulina

@Były1, długo pracowałeś w P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ? Możesz napisać jak za "Twoich czasów" wyglądała praca w tym miejscu? @anonymous, o czym dokładnie mówisz? Mamy XXI wiek, wydaje mi się, że nikt nikogo nie zmusza do pracy w danym miejscu. Masz inne zdanie na ten temat?

@anonymouse
@Paulina 25.08.2018 19:44

Ten Pan "praco-dawca", który dorobił się i nadal dorabia na krzywdzie i niewiedzy innych ludzi, poza plecowym działaniu, powinien już dawno zniknąć z rynku pracy. Wydaje mi się, że w XXI w pracodawcy szanują pracowników, a nie wyzyskują za pół darmo okłamując, niemalże w każdej sprawie, traktując swoje "baranki"* jak bydło droga Pani * PH

Paulina

@A8F3, a czy na podstawie umowy o pracę także można było pracować w firmie, czy tylko b2b? Czy firma oferowała pomoc w kwestiach księgowych przy prowadzeniu własnej działalności? Rozumiem, że możesz być niezadowolona ze współpracy z tym pracodawcą, ale bardzo proszę o wypowiadanie się w kulturalnym tonie. Na forum nie ma zbyt wielu komentarzy dotyczących pracy w P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ - czym spowodowana jest Wasza niewielka aktywność na forum? Może jednak któryś z pracowników tej firmy zechciałby podzielić się z nami swoją opinią na jej temat?

A8F3
@Paulina 02.08.2018 15:26

W niczym Ci eldrobud nie pomoże. Tak, umowa o prace jest mozliwa ale zarobki porazka. 1850 brutto. Jest narzucony limit premi. Od 100 tys w danym miesiacu dostajesz 0.1% . Zeby zarobic 100 tys dla firmy.... nie jest to realne zwg na to, ze firmy juz nie ufaja Panu J i jego firmie. Jakbys miala rejon podkarpacia to wspolczuje bo tu kazda firma jest nastawiona negatywnie do eldrobudu. To co na rozmowie Pan J obieca to jedno a to co da to inna bajka. Najgorsze jest to, ze zapier*dzielasz od rana do ciemnej nocy, caly czas wiszac na tel i e-mailach a i tak na koncu dostaniesz po du*pie. Jesli Cie stac i masz na tyle sily to smialo. Zawsze mozesz sprobowac i sama ocenic ale wg mnie to Naprawde szkoda Twojego czasu.

Były1
@A8F3 13.08.2018 10:44

Potwierdzam wszystkie opinie! Firma PORAŻKA

anonymous
@Były1 25.08.2018 18:43

Firma X hoduje swoich niewolników - oby ktoś z nimi zrobił porządek jak najszybciej!!

Paulina

@A8F3, dziękuję za rozbudowaną odpowiedź - z pewnością pomoże osobom zainteresowanym podjęciem pracy w P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ. Ja nie jestem zainteresowana pracą w tym miejscu - jestem moderatorem forum GoWork.pl. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ?

Administrator

Możecie opisać teraźniejszą sytuację P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.

Sanepid

Napiszę najkrócej jak potrafię. Pragnę przestrzec wszystkich przed firmą, zarobki niskie - najlepiej najniższa krajowa , a na wizytówce "Dyrektor". Miała być baza klientów, a po podpisaniu umowy nic takiego nie zobaczysz i się nie doprosisz. Miało być szkolenie, w u sumie to jest 5 minutowe... Ceny produktów znacząco się różnią od konkurencji, oczywiście na niekorzyść PH, a szef tłumaczy to super hiper jakością produktów i obsługi itp itd, a przywiezione z Chin po najtańszej linii oporu, jednak konkurencja ma to samo i średnio o 30% taniej bez robienia "super oferty i łachy" pod klienta. Jednak najlepiej wspominam jazdę autem, nie ważne, że firmy są na jednej ulicy, nie ruszyłeś auta na 15metrów to znaczy, że oszukujesz właściciela, wręcz okradasz. Raporty, raporciki, raportowanie - więcej niż faktyczne Ci się zdaję, a nie pracuję w pierwszej firmie z raportami. Na koniec zostawiłem/zostawiłam wisienkę na torcie, mianowicie pracujecie w Eldrobud, ale nie macie tylko w sprzedaży dystrybutorów wody pitnej o której piszą w ogłoszeniach o prace, tylko dojdzie wam firma córki i syna - córka ma zakładanie wentylacji/serwis klimatyzacji, a syn czyszczenie wszelakich rur ich "autorskim środkiem chemicznym" (też z chin) co za tym idzie, szukają frajerów do "roboty" bo jakby nie patrzeć na umowie praca w Eldrobud, a zasuwasz w 3 firmach na raz za nieco więcej niż najniższa krajowa. Zresztą szukali rok temu, szukają i teraz.

Ma dzia
@Sanepid 17.10.2016 11:22

Potwierdzam opinie przedmówców, dać sobie spokój chyba, że lubicie takie akcje jak wyżej

Ja X
@Sanepid 17.10.2016 11:22

Jestem byłym pracownikiem w pełni się zgadzam

Paulina

@były@Ma dzia Rozumiem, że w Waszym odczuciu praca w dziale handlowym w firmie jest szczególnie trudna. Czy jednak te wpisy pokazują obecną sytuację w firmie? Może w ciągu ostatnich miesięcy zaszły w niej jakieś zmiany. Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś z obecnych pracowników?

były

potwierdzam nie da sie tam zarobic. szkoda czasu ceny 3 razy wyzsze niz rynkowe a przebic sie z tym samym produktem to kosmos

40 i 4

Typowy janusz biznesu. Użytkownik Sanepid ma 100% racji. Odradzam nawet składanie CV do tej firmy i osobisty kontakt z właścicielem, któremu przez opiętą na pokaźnym brzuchu kozulę prześwituje pępek.

Sanepid
@40 i 4 27.11.2016 18:29

hhaha, a myślałem, że to tylko ja zauważyłem. W lato za to Panu J wystają kłaki z klaty jakby miał punka pozdrawiam przedmówce

329

to fakty, bardzo dużo we wszystkich województwach mają rekrutacji na stanowisko przedstawiciela handlowego i ciekawi mnie po prostu czy to jednak wynika z rozwoju firmy czy jednak mam się obawiać jakiejś rotacji

Zostaw opinię o P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ - Dolnośląskie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.U.H. ELDROBUD IMPORT- EXPORT E.J. DROŻDŻ