Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o.

5 Dodaj opinię
Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o.
5 46 6 1

Opinie o Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o.

Misz

Poczytajcie sobie opinie o Sivantos w Poznaniu, mamy z Wami fuzje.

Piotr
@Misz 04.02.2019 21:46

Planowane jest połączenie firmy Widex Regional Operation Center EMEA z inną firmą na rynku? Jest to potwierdzona informacja? Starałem się znaleźć cokolwiek na ten temat, jednak w internecie nie ma żadnej wzmianki o rzekomym połączeniu. Na oficjalniej stronie firmy zaś większość informacji stanowią oferty handlowe dla potencjalnych klientów. Zachęcam, abyś sprecyzował wpis dodany w tym wątku.

Sam
@Piotr 05.02.2019 09:49

Wystarczy użyć google.

Pracownik

Chciałbym tylko zauważyć, że większość pozytywnych opinii o Widex ROC na tym forum wpisywana jest przez kadrowe na polecenie ich szefa.

Ciekawski
@Pracownik 04.01.2019 20:16

Więc jak jest naprawdę?

anonim
@Pracownik 04.01.2019 20:16

Czy mógłby ktoś napisać opinię o pracy za biurkiem w widexie, nie przy produkcji? Bardzo proszę

Maja
@anonim 15.01.2019 16:01

Wnioskuję, że jesteś zainteresowana pracą w Widex Regional Operation Center EMEA. Czy możesz napisać, gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy do firmy? Niestety nie natrafiłam nigdzie na aktualne wakaty, a użytkowników poszukujących zatrudnienia we Wrocławiu ta kwestia może zainteresować w sposób szczególny. Mogę na Ciebie liczyć?

Genikulata
@Maja 19.01.2019 17:54

To jak mnmmniam hehe oj bym broł. Niewiem czy się śmiać z was w firmie czy was na tej firmie :P

morty
@Pracownik 04.01.2019 20:16

100% prawdy, oceny spadły to trzeba było zagonić do pisania cukierkowych opinii. Zakładka Lubię Poniedziałki to już w ogóle beka na całego.

Maja
@Genikulata 19.01.2019 17:58

Nie mam pojęcia, co chciałeś nam właściwie przekazać poprzez swój post. Mogę jednak powiedzieć jedno - nie wnosi on nic konkretnego do dyskusji o pracodawcy, jakim jest Widex Regional Operation Center EMEA. Firma ta jest centrum operacyjnym dla krajów Europy, Bliskiego Wschodu oraz Afryki. Zajmuje się produkcją oraz serwisem aparatów słuchowych firmy Widex. W związku z tym na pewno można sporo powiedzieć o tym przedsiębiorstwie jako o pracodawcy. Powiesz na początek, za co jesteś odpowiedzialny w jego strukturach?

Piotr

Lubię atmosferę w Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. za: atmosfera pracy i proces szkoleniowy, wprowadzający nowych pracowników, przyzwoite wynagrodzenia i system premiowy, dodatki w postaci dofinansowania do obiadów, darmowa kawa, herbata i jabłka.

Maja
@Piotr 07.11.2018 10:01

To dobrze, że Widex Regional Operation Center EMEA jest pracodawcą, który Cię satysfakcjonuje. Jak długo pracujesz już w tej firmie? Wiesz może, jak w tym momencie wyglądają możliwości awansowania w tym miejscu pracy?

SłabeTo
@Piotr 07.11.2018 10:01

Cóż za poklask dla Widexu - taka fajna firma. To jeszcze opinia czy już reklama? Najlepszy jest samozwańczy Steve Jobs.

madz

Wie ktoś może czy potrzebują pracowników i jakich?

Maja

@FS- dla wtajemniczonych, co konkretnie, oprócz atmosfery wpływa na Twoją opinię o Widex Roc Emea jako pracodawcy? Możesz podać kilka merytorycznych przykładów? Będą one bardzo ważne dla innych użytkowników interesujących się tą firmą pod kątem przyszłego zatrudnienia.

FS- dla wtajemniczonych

Pracuje w Widexie od okolo 8miesiecy jest to najlepsza firma w jakiej dotychczas pracowalem! Atmosfera w pracy jest bardzo fajna nie spotkalem sie z jakimi kolowiek nieprzyjemnosciami ze strony innych pracownikow oraz kierownictwa! Szczerze polecam ! W tej firmie nawet poniedzialek chce sie przyjsc do pracy ;)

Anonim

Tak czytam te opinie i sie zastanawiam czy kiedys bedzie tak, ze wszystkim sie dogodzi? Mialem okazje pracowac w kilku firmach wczesniej i patrzac sie z perspektywy czasu to wlasnie w Widexie jest najlepiej. Swietny zespol, oprocz kilku marud, ktore sa w kazdej firmie;) Sa benefity, jest czysto, materialy do pracy no i placa za nadgodziny. A wierzcie mi ze nie w kazdej firmie tak jest. Narzekacie na zarobki, ale wedlug mnie tez sa ok. Jasne sa firmy ktore wiecej zaplaca, ale podwyzke dostaniecie raz na 5 lat, a tutaj jednak jest co roku. Moze warto czasami popatrzec jak to bylo wczesniej? Uwielbiam Was wszystkich, ale ogarnijcie sie i popatrzcie na to z jasnej strony mocy;)

Techniq
@Anonim 15.08.2018 10:54

Też tak myślę, bo też mam porównanie. Parę kołchozów widziałem.

Maja

@Techniq, praca na stanowiskach produkcyjnych ma do siebie to, że czynności, które wchodzą w jej skład charakteryzują się powtarzalnością. Czy w związku z tym pracowników w Widex Roc Emea obowiązują jakieś dzienne lub miesięczne normy, za które później mogą od pracodawcy otrzymać premię? Proszę Cię o kilka słów na ten temat.

Techniq
@Maja 06.08.2018 20:52

Są normy dzienne. Jednak okres szkolenia trwa długo i nabranie wprawy zajmuje kilka miesięcy. Jeśli chodzi o premie, to jest roczna premia uzależniona od wyników całego działu w którym się pracuje.

Maja

@Anonim, oczywiście firmy idealne nie istnieją. Ważne, aby wypośrodkować swoje oczekiwania względem przyszłego pracodawcy. Rozumiem, że w Twoim przypadku, najważniejsze oczekiwania zostały przez Widex Roc Emea spełnione. Jak natomiast wygląda możliwość rozwoju zawodowego i awansu w tym miejscu pracy?

Bartek

Jaką macie atmosferę w pracy? Słyszałem, że to świetna firma i mam zamiar aplikować

Techniq
@Bartek 27.07.2018 13:59

Mówię to szczerze, atmosfera jest naprawdę spoko

Techniq

Porównując do innych podobnych firm ta jest całkiem ok (tylko dwie zmiany, młody zespół, pieniądze na start jak w ogłoszeniu, możliwość nadgodzin jak się chce, a do tego jest czysto) Pamiętać trzeba jednak, że jakby nie było jest to fabryka, w której praca sprowadza się do prostych, powtarzalnych czynności i nie ma tu zbytnio możliwości wielkiego rozwoju czy awansu. Komu to pasuje będzie zadowolony. Komu nie niech szuka dalej coś bardziej ambitnego jak zrobiło to już parę osób, a nie wylewa tu swoje frustracje.

Rrr

Ile maksymalnie mozna zarobić na produkcji aparatów i na kontroli jakości, włączajac wszystkie premie i inne dodatki?

Administrator

Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje o Widex Roc Emea? Zawsze warto dzielić się z użytkownikami fajnymi ciekawostkami z życia firmy.

Andrzej Sierżant :D

Cóż mogę powiedzieć.. Pracuje chwilę dopiero lecz zapowiada się obiecująco jeśli się ma motywację. Mega sympatyczni i życzliwi ludzie.. ????

Sisi
@Andrzej Sierżant :D 13.03.2018 23:35

Czy mógłbyś opisać pracę jko technik kontroli jakości?? Czy jest to praca siedząca , stojąca, przy komputerze?? Jaki jest czas przerwy na 8h ?? Ogólnie co robicie ? :)

Offerman
@Sisi 23.04.2018 13:15

Kontrola jakości - praca siedząca przy komputerze i mikroskopie. Sprawdzasz ogólnie stan aparatu po tym co zrobią ludzie np na serwisie: stan obudowy, czystość i najważniejsze osłuch aparatu czyli czy brzmi tak jak ma brzmieć. Czas przerwy wynosi 30 min w 8 h pracy. Jak je sobie rozłożysz to już twoja sprawa. Nikt tego nie sprawdza chyba że zaczniesz przeginać to ktoś Ci zwróci uwagę.

Były pracownik

Pracowałem tam i nikomu nie polecam. Słabe zarobki, wyzysk, przymusowe nadgodziny i traktowanie pracownika jak śmiecia. Na pewno we Wrocławiu można znaleźć lepszą pracę.

Marianna
@Były pracownik 04.04.2018 18:49

Chcę rekrutować, przy co najmniej dwóch z ogłoszeń podana jest kwota 3tys-3.400 brutto, czy mógłbyś wyjaśnić te "słabe zarobki" i czy to tylko podpucha? Z góry dziękujeczki ; )

Edwin

Cóż można powiedzieć, słabe zarobki jak na Wrocław. Co do pozostałych warunków to się już wiele osób tu wypowiedziało, również nic specjalnego. Dlatego już tam nie pracuję. Ludzie super by the way.

Andrzej Sierżant :D

Nie wiem z kąd te ???? Się wzięły pod poprzednią wypowiedzią..

Pracownik

Jeśli ktoś pracuje z zaangażowaniem to na wiele drobiazgów nie zwraca uwagi. Generalnie to bardzo dobra firma.

Xxx

Witam , mógł by się ktoś wypowiedzieć na temat pracy jako młodszy technik w dziale jakości? Pozdrawiam

Tomasz

Uważajcie na Asie z modelowni i jej przydupasa. Nieźle ściemnia, kierownik nie ma żadnego zdania, a Asia kieruje Pawłem. Pytajcie Kasie P. Na szczęście juz tam nie pracuje

Czarujący

Jak wam tak dobrze, to pracujcie dalej w święta w tej korpodziurze. A właściwie zapi.lajcie bo to pracą nazwać nie można. Duńska lipa w Polsce - szacuneczek dla tych, którzy kopnęli to w dupę.

Lewy
@Czarujący 28.10.2017 12:58

Jasne - lepiej wg ciebie aby firma zatrudniła na sezon ludzi a potem ich zwolniła . Tak każdy wie ze nadgodziny są płatne a poza sezonem nikt pracy nie stracił ze względu na mniej zamówień. A płaca całkiem niezła kase za te nadgodziny. Poza tym nikt nikogo do nadgodzin nie zmusza i robią je tylko ci ci chcą dorobić i pomoc pracodawcy. To ty trzymaj się tych co kopnęli a ja pozostanę tu gdzie jestem, bo jest całkiem w porzo.

Paweł
@Lewy 23.11.2017 21:30

Co ty piszesz, na jaki sezon? Tych aparatów trzeba się uczyć bardzo długo, więc nie zwalnia się jako tako wyszkolonych. Sezon to tu trwa non stop, owszem ostatnio nie ma aparatów do naprawy, ale to jest wyjątek i to się nie zdarza, za to są ciągłe zaległości. Kasę za nadgodziny płacą taką jaką przewiduje kodeks, więc nic wyjątkowego tu nie ma. Natomiast znamy jako pracownicy próbę wrobienia w darmowe nadgodziny testy refurbish. Tylko, że pracownicy skorzystali z prawników i nie dali się wydymać. Taka jest właśnie gorzka prawda o Widexie.

Lewy
@Paweł 26.11.2017 22:34

ty chyba pracujesz krótko w widexie bo każdy dłużej pracujący wie ze jest sezon wrzesień październik - stad tyle nadgodzin. Teraz nie ma aparatów, bo jest po sezonie - ale skąd ty możesz to wiedzieć. Odnośnie dziewczyn z testów refurbishy to klient zwrócił kilka tysięcy aparatow ze względu na syf który puściły. Niemcy narobili dużo smrodu wokół tego co było widać bo liczbie ludzi z centrali u nas. Czy dostały chociaż naganę lub którejś nie przedłużono umowy? Z tego co wiem to nie, bo by się w firmie rozniosło. Czy wypłacono nadgodziny? -tak bo firma działa zgodnie z kodeksem. Pracowałem w kilku firmach i wiem do czego porównuje. Dla mnie widex to dobra firma i dla wielu innych także, bo mało kto odchodzi - a jak ty się zle w niej czujesz, to wiesz co robić. Nikt ciebie nie zmusza do pracy tutaj.

rifraf
@Lewy 28.11.2017 16:28

pracuję w widexie już 2 lata i nie znam osoby, która chciałaby tu popracować dlużej niż tylko tyle by zdobyć doswiadczenie i uciec gdzieś indziej. i rozne rzeczy rozumiem, ale zwracać kilka tysięcy aparatów tylko dlatego, że w dosłownie kilku znalazły się jakieś nitki z ubrania widoczne tylko pod mikroskopem to wg Ciebie normalne? firma daje się frajerować Niemcom i każdy o tym wie, a dziewczyny miały to odpracować za darmo? to chora firma, gdzie pracownik się nie liczy, a nadgodziny wcale nie są takie dobrowolne, bo jak ktoś wychodzi o normalnej porze to wiadomo, że kierownik nie patrzy na niego przychylnym okiem. tak więc nadgodziny i ciągłe zastraszanie pracowników to norma w pięknej otoczce benefitów i umowy o pracę. jedyne co jest mega to ludzie, szkoda tylko, że często są tak pomiatani. polecam omijać firmę szerokim łukiem jeśli ma się jakąś inną pracę na oku.

84lio
@Lewy 28.11.2017 16:28

hmmmm interesujący komentarz od Lewego....."...syf jaki puściły..." - Ty masz mikroskop i oświetlenie (przynajmniej) a jakość w dalszym ciąg dyskusyjna...

Kasia
@Czarujący 28.10.2017 12:58

Uważajcie na Asie z modelowni i jej przydupasa. Nieźle ściemnia, kierownik nie ma żadnego zdania, a Asia kieruje Pawłem. Kasia P mi powiedziała. Na szczęście juz tam nie pracuje

Szymon

Jak z pracą w Widex z wytezaniem wzroku?? Praca z mikroskopem, lutowanie opiszcie, mam małą wadę ale mimo wszystko wolałbym wiedzieć????

ben
@Szymon 29.11.2017 15:10

mi w ciągu pół roku wada pogorszyła się o 0,5 dioptrii, także wysiłek dla wzroku jest ogromny. praca pod mikroskopem i przy komputerze okropnie męczy oczy

ben
@Szymon 29.11.2017 15:10

mi w ciągu pół roku wada pogorszyła się o 0,5 dioptrii, także wysiłek dla wzroku jest ogromny. praca pod mikroskopem i przy komputerze okropnie męczy oczy

Sznit
@ben 02.12.2017 11:38

A tak żałowałem, że się nie dostałem, jeśli jest tak jak piszesz to nie było czego Trzymajcie sie

Nula

Chciałam się zapytać jak wygląda w tej firmie praca na dwie zmiany? Tzn jakie to są godziny, czy mamy wpływ na grafik itd.

KD
@Nula 11.12.2017 16:34

Zmiany są dwie: 6-14, 14-22. I są zmieniane co tydzień. Czy mamy wpływ na grafik? Raczej nie, ale jeśli zagadasz że musisz coś załatwić w odpowiednim tygodniu to powinni się zgodzić. Ale jako tako nie można sobie wybierać zmian bo chcą wypełnić ludźmi zarówno I jak i II zmianę.

suzi

Powiedzcie mi jak to jest że ogłoszenia rekrutacji do firmy Widex są stałe zamieszczone na pracuj.pl cały czas tam kogoś przyjmują czy jak??

Sv
@suzi 07.12.2017 20:55

Potwierdzam, że dalej trwa rekrutacja bo wciąż potrzebują pracowników.

anonymous

Jest tu coraz gorzej, równia pochyła w dół. Firma kreuje sobie dobry PR, ale prawda jest inna. Nie pracuję tu długo, ale widzę co się dzieje i jak nawet starsi pracownicy są rozgoryczeni sytuacją to niestety nie wróży nic dobrego.

Newbie

Coraz większy kołchoz tu się robi. Poganiają Cię do roboty żeby robić więcej, ciągle więcej i szybciej. Na rozmowie o kolejną umowę słyszysz, że robisz za mało, zaniżają Ci statystyki a Ty nie masz jak się wybronić i często nie ma zapowiedzianej podwyżki. Tutaj gonisz własny cień. Każdy patrzy żeby złapać łatwą sztukę do zrobienia, bo norma ciąży na plecach. Jak nie robisz normy, to rozmowa z kierownikiem, jak za dużo chodzisz palić to rozmowa z kierownikiem, zawsze Ci udowodnią, że jesteś nic nie wart. Na rozmowie kwalifikacyjnej tak fajnie to wygląda a potem to już tylko straszenie na zebraniach konsekwencjami. Część nowych po krótkim czasie odchodzi. A tak poza tym to pracują tu mega fajni, pozytywni ludzie, mimo że nie znam nikogo kto byłby zadowolony z ciągłego poganiania.

Nino

Nie rozumiem dlaczego w firmie pozostają osoby mimo tak złego samopoczucia i niezadowolenia? Jest teraz łatwo o inna pracę!!

Maja

Kilka dni temu ruszyła rekrutacja na stanowisko Młodszy Technik w Dziale Jakości. Co ciekawe i warte docenienia, Widex Roc Emea w ofercie pracy otwarcie mówi o tym na co mogą liczyć pracownicy, również o wysokości wynagrodzenia. Nie jest to nadal częste na rynku pracy w Polsce. A co o pracy na tym stanowisku i w tym dziale firmy możecie powiedzieć jako jego pracownicy?

Miko

Witam widze, że są na stronie ogłoszenia o przyjęcia do firmy... Czy firma Widex przyjmuje ludzi tylko z doświadczeniem czy nowy narybek też ma szanse??

HR
@Miko 23.01.2017 08:47

Nowy "Narybek" też ma szansę :)

tehniq

Na Granicznej 8 prologis w okolicach lotniska

Zostaw opinię o Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o.